Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Image

Από ότι φαίνεται την Δευτέρα θα έχουμε την συνάντηση των ‘πολιτικών αρχηγών’ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς διερεύνηση δημιουργίας κυβέρνησης ‘εθνικής σωτηρίας’. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος προσποιούνται ότι δεν κατάλαβαν το ξεκάθαρο μήνυμα των τελευταίων εκλογών. Τον ρόλο του Κουβέλη μπορεί εύκολα να τον κρίνει ο καθένας. Όσο για τον Σύριζα και τον Τσίπρα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι ‘σκοτεινές υπερμνημονιακές δυνάμεις’ προσπαθούν να τους παρουσιάσουν ως τους υπεύθυνους της ακυβερνησίας  της χώρας. Έτσι ελπίζουν ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα βγουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι.

Είναι ένα ύπουλο ‘παιχνίδι’, αλλά τι δεν είναι δόλιο στην πολιτική όπως της αντιλαμβανόμαστε στην Ελλάδα;  Πολύ φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και αυτός το δικό του μερίδιο στο σημαντικότερο πρόβλημα της πολιτικής στον τόπο μας. Το έλλειμμα (για να μιλήσουμε με επίκαιρους όρους) Δημοκρατίας.

Παρόλα αυτά, και θέλοντας να υπερασπισθώ τον τίτλο αυτού του κειμένου, η πραγματική Δημοκρατία, δηλαδή ή άμεση και συμμετοχική, δεν έχει αδιέξοδα. Θα προτείνω λοιπόν το εξής στον Τσίπρα και τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Την Δευτέρα να πούνε στους γνωστούς ‘κυρίους’ ότι θέλουν να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ή όπως αλλιώς θέλουν να την βαπτίσουν. Με μια προϋπόθεση. Να βγούνε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στην τηλεόραση και να πούνε  – δεσμευτούν με ξεκάθαρο τρόπο στα παρακάτω :

a)      Θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους των Μνημονίων I και II

b)      Σε όλες τις νέες διαπραγματεύσεις θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και κυρίως

c)      Σε περίπτωση νέου – τρίτου Μνημονίου, όποια και εάν είναι η απόφαση της Τρόϊκας και των πολιτικών αρχηγών αυτό θα τεθεί σε Δημοψήφισμα

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Αν έστω και ένα από τα παραπάνω δεν γίνει σεβαστό ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το δικαίωμα – υποχρέωση να αποχωρήσει, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τους αποδεδειγμένα νεοφιλελεύθερους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό και σε όλη την Δημοκρατική Ευρώπη.

Τι θα σας απαντήσουν σε μια τέτοια πρόταση κυρίες και κύριοι του Σύριζα οι συνάδελφοι σας της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ; Το πιθανότερο είναι να αναγκασθούν να σας απαντήσουν ότι τέτοια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν, δηλαδή ο λαός δεν πρέπει να έχει την δυνατότητα άμεσου λόγου. Τότε εσείς θα μπορέσετε αλώβητοι και ξεκάθαρα κερδισμένοι να αποχωρήσετε από την συνάντηση.

Φοβάστε ότι στην συνέχεια θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ; Πολύ πιθανό. Αν παίξετε τόσο ‘σκληρά Δημοκρατικά’ πιθανόν να αναγκασθούν να επιλέξουν κάτι τόσο εξόφθαλμα αντίθετο στην βούληση του λαού. Αυτό όμως θα είναι και η αρχή του τέλους τους. Και στις επόμενες εκλογές, μια και η παραπάνω κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αποδειχθεί βιώσιμη, το 50% θα είναι λίγο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο θα το θέλατε. Το τίμημα όμως είναι να εκδημοκρατίσετε τόσο ριζοσπαστικά την ελληνική πολιτική σκηνή; Και αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το θέλετε. Ελπίζω να με διαψεύσετε.

Advertisements

3 thoughts on “Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

 1. Το Δημοψήφισμα είναι εκ των ων ουκ άνευ μέσο συμμετοχής των Πολιτών στη διακυβέρνηση και δεν απορούμε γιατί ετέθη σε αχρηστία από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα,αν και ήταν στις αρμοδιότητες που του επέτρεψαν…


 2. ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΖΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 29 5 2012

  Η κλεψιά ονομάστηκε «φόρος», το χαράτσι «αλληλεγγύη», η απόλυση «εφεδρεία», το ξεπούλημα «σωτηρία», και η πείνα «άσκηση διαλογισμού»..

  Καζάκης, λύσεις υπάρχουν, θέληση όχι..!!!
  60,000 έλληνες διαθέτουν 740,000,000,000!!! κινητή, και ακίνητη περιουσία..
  http://greek-macgyver.blogspot.com/2012/05/blog-post_8448.html

  Απαιτούμε:
  Στάση πληρωμών
  •Εθνικοποίηση Τραπεζών
  •Μετάβαση σε Εθνικό Νόμισμα
  •Ανασυγκρότηση Γεωργικής και Κτηνοτροφικής (πρωτογενούς) παραγωγής και
  •Ανασυγκρότηση στη συνέχεια και της Μεταποίησης.
  Για οποιοδήποτε πρόβλημα που αφορά το λαό, ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ…
  Είναι εύκολος ο δρόμος που προτείνεται ; Είναι στρωμένος ροδοπέταλα ;
  Όχι. Είναι δρόμος στρωμένος με αγκάθια.
  Αλλά είναι ο μόνος δρόμος που θα κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και με γνώμονα το συμφέρον του Λαού Αυτής της Χώρας, θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Επί πλέον δίνει απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατό να ζήσουμε χωρίς δανεισμό. Τα συνθήματα του 60 και του 70 – Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία, Υγεία, παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ.

  • MacGyver
   Ομολογώ ότι δεν έχω παρακολουθήσει από κοντά τον κ.Καζάκη και τις πρόσπάθειες του. Έχει αναφερθεί στον θεσμό του Δημοψηφίσματος; Ενημέρωσε μας αν ξέρεις κάτι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s